לייעוץ חייגו עכשיו!

050-635-1208

חוק השמיטה, מחיקת חובות בהוצאה לפועל

מחיקת חובות, חוק השמיטה

מהו "חוק השמיטה"- הפטר המוענק לחייבים כבר בהוצאה לפועל

בתאריך 6.9.15 ולאחר הצעת תזכיר חוק מאת שרת המשפטים דאז, נכנס לתוקף תיקון 47  לחוק ההוצאה לפועל התשכ"ז-1967 [הפטר לחייב מוגבל באמצעים] וזאת כהוראת שעה למשך 3 שנים ועד ליום 5.9.2018 באשר מתאריך זה ואילך סביר כי יכנס לתוקפו חוק חדלות פירעון כפי שעובדים עליו כיום.

החוק אמור לשמש את חייבי ההוצאה לפועל ללא פנייה לבתי המשפט המחוזיים לצרכי הליך פשיטת רגל אשר עפ"י רוב הינו ארוך ומסורבל יותר.

 חוק השמיטה-הפטר לחייבים מוגבלים באמצעים:

החוק מקנה לרשמי הוצל"פ לתן הפטר לחייבים אשר הוכרזו כחייבים מוגבלים באמצעים  עוד בשלב ההוצאה לפועל וזאת מבלי הצורך לפנות להליך מחיקת החובות אשר מוכר לנו בשם- "פשיטת רגל".

התיקון מאפשר לחייבים אשר עונים על דרישות המפורטות בחוק לחסוך לעצמם כסף רב הן לעניין הוצאות פתיחת ההליך והן לעניין הייצוג אשר ככלל הינו זול יותר, כמו גם התיקון עשוי לחסוך לכם זמן רב כאשר ניתן לקבל הפטר תוך פחות מחצי שנה מיום כניסתכם למסלול הפטר.

חוק השמיטה בא לסייע לחייבים אשר נמצאים בהוצאה לפועל ומשלמים במשך שנים צו תשלומים כך שברוב המקרים אין בו (בצו) כדי לכסות אף לו את הריביות שנושא התיק, עובדה אשר מביאה את חייבי ההוצאה לפועל להתקבע בחובם אשר ממשיך לצבור ריביות ומבלי להזכיר את האפיק הכלכלי אשר הולך ונסגר אט אט והופך להיות בגדר "חלום".

הסנקציות המוטלות ברב המקרים על חייבי ההוצאה לפועל הם: עיקולים/הגבלות/מימושים שונים, דברים אשר מקשים מאוד על חייבי ההוצאה לפועל.

מרבית החייבים מתקשים לשכור דירה מאחר ואין ברשותם שיקים, האחרים אינם יכולים לצאת מן הארץ או לנהוג ברכב ועוד חייבים אשר מעוניינים לפתוח עסק או חברה קטנה ולהתפתח ואינם יכולים וזאת מבלי לומר כי החייבים אף הופכים להיות מוגבלים בבנקים, זוהי אם כן תמצית חייו של חייב בהוצאה לפועל.

עפ"י האמור לעיל, חוק השמיטה אם כן , פותח דלת לחייבים שונים לקבל להפטר ולמחוק חובותיהם ללא הצורך בפניה להליך הפש"ר וללא "הכתם" המדובר רבות. 

ויצוין, כי משרד המשפטים פועל בימים אלו על חוק חדש, "חוק חדלות פירעון" ועל כן המדובר בהוראת שעה למשך 3 שנים ועד לבחינת ההסדר בדרך של חוק.

עם הכוונה נכונה של עוה"ד וזיהוי נכון של המקרה לגופו, ראוי שתעלו ותשאלו את עוה"ד המייצג אתכם, לעניין הפטר בהוצאה לפועל-"חוק השמיטה"

 אלא מאי?  עליכם לעמוד במספר דרישות כפי שיוצגו להלן (דרישות סעיף 69 י'3 לחוק ההוצל"פ):

א. על החייב להיות חייב מוגבל באמצעים בארבע  השנים שקדמו להגשת הבקשה, לפחות. 

ב. בזמן הגשת הבקשה היו סך חובותיו הכלליים של החייב :  800,000 ₪. 

ג. לחייב לא קיימים נכסים ו/או זכויות כספיות, למעט משכורת או הכנסה אחרת שהוא זכאי לה.

 ד. החייב עמד בצו התשלומים משך 3 שנים אחורה ממועד הגשת הבקשה להפטר.

 ה. לא קיים כנגד החייב חוב לנושה אחד העולה על הסך של 400 אש"ח.

 ו. החייב לא הגיש בקשה לפשיטת רגל 5 שנים אחורה ולא קיבל צו כינוס. 

*** האמור במאמר זו אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני ונותן מבט כללי על הנושא. 

אז מה היה לנו עד כה?

אהבתם? שתפו!
Facebook
LinkedIn
Telegram
Twitter
WhatsApp
Email
יש לכם שאלה?
השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם.

כתבות נוספות

מחיקת חובות

מחיקת חובות

מחיקת חובות ללא הליך פשיטת רגל   מהי מחיקת חובות ללא הליך פשיטת רגל? לא פעם נתקל משרדנו באזרחים אשר נטלו הלוואות שונות מאת הבנקים

קרא עוד »
בית המשפט העליון

בית משפט העליון

לבית המשפט העליון ישנם 2 כובעים בהם הוא יושב: כובע ראשון הוא – בית המשפט לערעורים. כובע שני הוא בג"ץ בכובעו הראשון של בית המשפט

קרא עוד »

בית דין רבני

סמכויות השיפוט בענייני המעמד האישי בישראל ניתנת ל-2 ערכאות מקבילות של בתי משפט, בית המשפט לענייני משפח ובתי הדין הדתיים. ראשית נסקור את סוגי בתי

קרא עוד »

כיצד נפתח הליך בוררות?

הליך בוררות יכול ויפתח על ידי פניה של צדדים אשר הסכימו בהסכם כי ככול ויצופו סכסוכים עתידיים ברי כי העניין יועבר להתדיין בפני בורר מוסכם

קרא עוד »

הפטר בפשיטת רגל

הפטר מיד לאחר הכרזה ביהמ"ש רשאי לקבוע מיד לאחר הכרזת החייב כפושט רגל כי יינתן לחייב הפטר לחובותיו. כיצד מבקשים הפטר? חייב שהוכרז כפושט רגל

קרא עוד »