לייעוץ חייגו עכשיו!

050-635-1208

הסכם שכירות

הסכם שכירות

כידוע, בישראל 2018 זוגות צעירים רבים מתקשים להשיג את ההון ההתחלתי לשם לקיחת משכנתא לצרכי רכישת דירת מגורים, על כן מרביתם פונים לדירות יד שנייה בשכירות. ראוי להבחין ולהבין כי חתימה על הסכם שכירות כמוה כחתימה על כל הסכם אחר וכי ההתחייבויות בהסכם ראוי שייבחנו בטרם חתימתכם עליו.

מה מומלץ לבדוק בטרם חתימה על הסכם שכירות?

ליקויים בדירה היה ובדירה קיימים ליקויים ברי כי עליכם לעגנם בתוך הסכם השכירות שמא לאחר תום תקופת השכירות יגולם סך התיקון בליקוי עליכם, כמו כן ניתן לבקש את תיקון הליקוי בטרם חתימה על הסכם.

מצב הדירה בהסכם מומלץ לתאר את הדירה על מצבה הכללי, להתייחס לצבע לסיוד ולתקינות המערכות בדירה כך שהמשכיר מתחייב בפניכם כי מערכות הדירה השונות כדוגמת דוד שמש/חשמל, גז, מים, מזגנים, אינסטלציה וכו.. אכן תקינות.

כך וככול ואכן תצוף בעיה בעתיד אשר מצויה ומעוגנת בתוך ההסכם ברי כי היא לא תחול עליכם.

אופציית הארכת תקופת השכירות

מרבית השוכרים והמשכירים דואגים לעגן בהסכם אופציה להמשך ולהארכת תקופת השכירות, דבר אשר עשוי להשיג לכם שקט זמן וטרחה רבה. היה והבית המושכר משביע את רצונכם ואתם אכן מרוצים ומעוניינים להמשיך ולהתגורר בנכס ברי כי תוכלו לממש את אופציית הארכת תקופת השכירות בקלות.

תכולת דירה

ראוי לפרט בהסכם על המוצרים שנשארו בדירה או שהמשכיר מעוניין שיישארו בדירה, כמו כן לפרט את מצבם ולבדוק אם אכן הם תקינים, ככול ואינם תקינים יש לפרט זאת בהסכם לגבי כל מוצר/רהיט בנפרד.

הפסקת תקופת השכירות

כאן המשכיר ינסה לערוך הסכם נוח עבורו כך שיוכל לפנות הנכס בצורה הנוחה לו ולא לכם ועל כן ראוי לשים הדעת על שינוי סעיף כזה או דומה כך שיאפשר לכם להמשיך ולהתגורר בנכס תחת תקופת השכירות וללא שביום בהיר יחליט המשכיר להוציא אתכם מהנכס. עפ"י רוב יישנו מנגנון של הודעה מוקדמת ו/או החלפת דייר ע"י השוכר.

משרדנו עתיר ידע וניסיון מוכח של מעל 10 שנים בתחום המקרקעין ומלווה מידי יום את לקוחותיו ברישום זכויותיהם ועריכת הסכמי שכירות.

חייגו עוד היום ללא התחייבות: "אייל קורסיה ושות'-עורכי דין"

טלפון: 050-63512508

  • מאמר זה מספק מידע כללי וראשוני בלבד ואין הוא בא בשום מקרה להחליף ייעוץ משפטי. אין להסתמך על האמור ללא היוועצות עם עו"ד. ויודגש כי הכתוב במאמר זה נכון למועד כתיבתו בלבד.

השאר הודעה
[pojo-form id="3365"]

אז מה היה לנו עד כה?

אהבתם? שתפו!
Facebook
LinkedIn
Telegram
Twitter
WhatsApp
Email
יש לכם שאלה?
השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם.

כתבות נוספות

מחיקת חובות

מחיקת חובות

מחיקת חובות ללא הליך פשיטת רגל   מהי מחיקת חובות ללא הליך פשיטת רגל? לא פעם נתקל משרדנו באזרחים אשר נטלו הלוואות שונות מאת הבנקים

קרא עוד »
בית המשפט העליון

בית משפט העליון

לבית המשפט העליון ישנם 2 כובעים בהם הוא יושב: כובע ראשון הוא – בית המשפט לערעורים. כובע שני הוא בג"ץ בכובעו הראשון של בית המשפט

קרא עוד »

בית דין רבני

סמכויות השיפוט בענייני המעמד האישי בישראל ניתנת ל-2 ערכאות מקבילות של בתי משפט, בית המשפט לענייני משפח ובתי הדין הדתיים. ראשית נסקור את סוגי בתי

קרא עוד »

כיצד נפתח הליך בוררות?

הליך בוררות יכול ויפתח על ידי פניה של צדדים אשר הסכימו בהסכם כי ככול ויצופו סכסוכים עתידיים ברי כי העניין יועבר להתדיין בפני בורר מוסכם

קרא עוד »

הפטר בפשיטת רגל

הפטר מיד לאחר הכרזה ביהמ"ש רשאי לקבוע מיד לאחר הכרזת החייב כפושט רגל כי יינתן לחייב הפטר לחובותיו. כיצד מבקשים הפטר? חייב שהוכרז כפושט רגל

קרא עוד »